Orhidee phalaenopsis în vas decorativ

800,00 lei

Aranjament din orchidee.

Un produs ideal pentru recepția unui hotel, o sală de așteptare sau de ce nu, chiar și în sufragerie.

Cantitate

Orhideea Phalaenopsis este una din cele mai cunoscute și căutate flori. Acest produs este ideal pentru recepția unui hotel, o sală de așteptare sau de ce nu, chiar și în sufragerie.

Faptul că este cea mai cumpărată plantă se datorează îngrijirii ușoare, dar și din cauza faptului că aceasta înflorește pe tot parcursul anului.

În magazinul aCote o puteți regăsi într-o multitudine de culori: alb, mov, roz, mov cu roz, alb c roz, etc.)

Întreținere:

Orhideea Phalaenopsis preferă să fie așezată într-un loc luminos, indicat ar fi să fie poziționată pe pervazul ferestrei (notă: poziția sudică și estică sunt ideale), dar să fie ferită de razele directe ale soarelui. Este indicat ca frunzele să fie periodic șterse de praf deoarece praful împiedică lumina să ajungă la plantă.

Pe parcursul unui an pot apărea una sau două frunze noi. Tija florală apare de obicei toamna, odată cu creșterea totală a frunzei, ea fiind poziționată sub a doua sau a treia frunză. Florile pot persista aproximativ 3 luni pe tijă. După ofilirea tuturor florilor tija florală se poate usca, aceasta trebuie tăiată cu grijă, la primul nod unde mai este verde sau de la bază. 

Important! Dacă întârzâie apariția tijei florare se recomandă amplasarea orhideei pentru o perioadă în spații cu temperatura pe timpul nopții scăzută (5 grade). Florile apar la sfârșitul iernii sau începutul primăverii și durează până la sfârșitul verii.

Vasul în care este ținută este indicat să fie din platic sau sticlă tranparent. Acest lucru va proteja rădăciniile de la supraîncălzirea de la soare. Ghiveciul trebuie să aibă găuri pentru a permite ventilarea eficientă și înlăturarea surplusului de apă. Excesul de umezeală poate provoca putrezirea rădăcinilor.

Temperatura optimă pentru Orhidee este pe tipul zilei de 20-30 de grade, iar pe timpul nopții este de 16-19 grade.

Udarea: se udă solul cam la 3-4 zile vara și la 10-12 zile iarna. Are nevoie de o umiditate mai mare a frunzelor. Pentru aceasta se pulverizează uşor frunzele, dimineața, cu apă caldă, cu atenţie pentru ca apa să nu șiroiască spre mijlocul plantei. Udarea plantei trebuie făcută dimineața, niciodată seara. Se poate face cu apă de robinet stătută, dar trebuie să ai grijă să nu fie prea dură apa.

Lumina: îi place mediul luminos, dar este indicat să ferim planta de acțiunea directă a razelor de soare.

Înmulțirea: după uscarea și căderea florilor, cu o foarfecă și la o înălțime convenabilă tăiați tija deasupra unui nod. Astfel favorizăm apariția unor noi „muguri”.

Atunci când se schimbă ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare în diametru decât diametrul ghiveciului iniţial.

Note:

  • Vasul din imagine este inclus în preț. Acesta poate să difere, în funcție de disponibilitatea din stoc.
  • După ce plasezi comanda ne poți lăsa un mesaj în formularul de comandă cu detalii despre mesajul din felicitare.

50 Produse

Referinte specifice