Ficus - plantă de apartament

250,00 lei
Cantitate

Ficusul este una dintre cele mai îndrăgite plante, prezentă în casa multor persoane, dar și la locul de muncă. Este o plantă foarte benefică în purificarea aerului, iar frunzele sunt foarte apreciate pentru forma, mărimea și culoarea lor. Arată ca un copăcel cu trunchi gros, având o formă deosebită și coroana de frunze lucioasă. Planta este de proveniență tropicală, adaptându-se destul de bine la condițiile de mediu variate și nu este o plantă foarte pretenţioasă.

Întreținere:

Primul pas care trebuie să-l faci este să îi găsești locul pe care îl merită în locuința ta. De regulă, ficusul poate fi ținut în locuri luminoase, uneori semiumbrite. Se recomandă ca planta să nu fie expuse în lumina directă a soarelui.

Nu e indicat să se facă exces de lumină, de temperatură, de curenți de aer sau de umiditate, deoarece aceste excese pot stagna creșterea plantei.

La un moment dat frunzele ficusului cad, dar nu trebuie să te speri. Asta nu înseamnă că planta a murit. Este un efect a condițiilor în care este ținută planta - excesul de apă sau lumină sau oscilațiile de temperatură.

Temperatura agreată de plantă este între 12-24 grade Celsius, iar pe perioada iernii este indicat să nu scadă temperatura sub 12 grade.

Fertilizarea: Pe perioada verii se face săptămânal, iar în restul anului această procedură se face o dată pe lună – cu un îngrăşămînt complex uşor solubil.

Eliminarea prafului de pe frunze se face cel puţin o dată pe lună, cu un burete înmuiat în apă călduţă, curată, fără clor, sau prin introducerea plantelor sub duş.

Udarea: pe perioada verii se udă de 1-2 ori pe săptămână, pe perioada iernii se udă de 1-2 ori la 7-14 zile.

Note:

  • Vasul din imagine este inclus în preț. Acesta poate să difere, în funcție de disponibilitatea din stoc.
  • După ce plasezi comanda ne poți lăsa un mesaj în formularul de comandă cu detalii despre mesajul din felicitare.

10 Produse

Referinte specifice