Dracaena Compacta - plantă de apartament

150,00 lei

Plantă de apartament nepretențioasă. Ideală pentru cadouri de durată.

Cantitate

Plantă decorativă, originară din zonele tropicale ale Asiei. Dracaena Compacta este o plantă perenă, cu creștere lentă, verticală, cultivată ca plantă de apartament, ce ajunge la înălțime de 2-3 metri.

Întreținere:

Acest tip de plantă, Dracaena Compacta, preferă să fie așezată într-un loc luminos, ferit de bătaia directă a soarelui și de curenții de aer. Frunzele se pot sterge de praf cu o cârpă curată îmbibată în bere. Atingerea frunzelor nu este recomandată deoarece li se usucă ușor vârful.

Temperatura optimă pentru creștere este de 26-29 grade, la temperaturi de sub 21 grade, planta își încetinește creșterea, iar dacă temperaturile ajung sub 10 grade, planta va fi afectată grav.

Udarea: 1 dată/săptămână. Pentru perioadele toride ale anului se poate pulveriza apă pe frunze. Excesul repetat de apă poate duce la moartea plantei. Floriștii recomandă ca substratul să fie lăsat să se usuce la suprafață între două udări. A se evita apa în farfurie. Planta suferă mai mult de pe urma udării excesive decât în caz de secetă.

Lumina: planta preferă spațiile cu lumină medie-scazută. În cazul în care este privată de lumină, planta nu mai crește, nu mai apar noi frunze. Este indicat să ferim planta de acțiunea directă a razelor de soare, acestea pot cauza arsuri pe frunze.

Înmulțirea: acest proces se realizează prin butași de tulpină. Tulpina se secționează de la baza frunzelor și se introduce direct în pământ, care va fi un pic umezit. Pe tăietura plantei mama, pentru a se vindeca mai repede, se aplică un pic de ceară de lumânare. De aici planta se va ramnifica. O altă metodă de înmulțire este prin marcotaj.

Atunci când se schimbă ghiveciului se va folosi un ghiveci cam cu un sfert mai mare în diametru decât diametrul ghiveciului iniţial. Dracaena Compacta trebuie tratata cu fertilizator o data la câteva săptămâni, începând din primăvara și până toamna. Nu este indicat să se folosească fertilizator în perioada iernii.

Dăunători: Afide și Acarieni

Note:

  • Vasul din imagine este pentru prezentare. Acesta poate să difere. Plantele în principal se livrează în recipient din plastic. Cele care vin în vase speciale, se specifică în descrierea produsului dacă acesta este inclus în preț.
  • După ce plasezi comanda ne poți lăsa un mesaj în formularul de comandă cu detalii despre mesajul din felicitare.

9 Produse

Referinte specifice